Funderar du på att köpa flygbiljetter via Travellink? Du vill du nog veta följande:

Efter att du har bokat biljetten, betalat och fätt bekräftelse på köpet, tro inte att det verkligen är klart. Några ögonblick efter att du har fått bekräftelse, kan Travellink annullera köpet, utan att meddela dig. Den som kommer till flygplatsen för att hämta biljetten, kan mötas av beskedet att det inte finns någon biljett. Flygbolaget kan bara meddela att köpet, som du trodde var klart, har annullerats. Av Travellink, inte av dig.

Tro heller inte att det går att få någon ersättning för resan till och från flygplatsen för resan som aldrig blev av. Travellink vägrar betala och hänvisar till att köpet annullerades på grund av tekniska problem. Vilket är struntprat. Det finns inga sådana tekniska problem. Uppstår tekniska problem, går det inte ens att genomföra köpet. Jag vet att det är struntprat, eftersom jag själv är webbutvecklare.

Att detta kan hända vet jag, eftersom det hände min fru när hon köpte biljett till sin brorson för att han skulle kunna komma och hälsa på.

Kanske ska du använda en seriösare bokningssajt än Travellink? En där bekräftelse på ett köp innebär att köpet verkligen är gjort?