E-Post


Kontakta webmaster


 

www.lars-kamel.se

På Uppsalas kommuns webbplats (välj sök, sökord/enkel sökning bilder, klicka på Bilder konsert- & kongresshus) påstås/påstods angående bilderna nedan (Senast jag kollade var 19 april 2004):

Bilderna på dessa sidor kan fritt användas som illustrationer till tidningsartiklar och på icke kommersiella webbplatser. De finns i en högupplöst och en lågupplöst variant.

Villkor

  • Bilderna får inte användas i reklam eller andra kommersiella sammanhang.

  • Bilderna får inte säljas vidare.

Vid publicering ska alltid anges: Illustration Henning Larsens Tegnestue

Om denna sida säger sanningen, har jag alltså rätt att återge dessa bilder här.

Kanske har du en annan åsikt än jag om husets fulhetsgrad, men det är inte min enda invändning mot projektet.

Så här tror arkitekten att huset kommer att se ut på kvällen. Att det ser ut som en jätte jämfört med omgivande hus är ingen illusion utan blir verklighet om huset någonsin byggs. De datorgenererade människorna vandrar över Vaksala Torg.

Den tänkta profilen sedd från nordväst. Som synes kommer det att bli en aning högre än omgivande byggnader, till exempel Vaksalaskolan, till vänster, som i dag dominerar omgivningen vid Vaksala Torg. Notera att runt skolan syns siluetten av ett mycket högre bostadshus.

En närmare studie av profilen. Och i färg dessutom. Huset är uppskuret, så du slipper se fasaden.

Så slutligen den tänkta nya stadsplanen, med huset sett uppifrån. Som synes tar det upp en förvånansvärt liten del av kvarterets yta. Man skulle inte alls behöva riva alla de gamla husen för att få plats med det.

Illustration Henning Larsens tegnestue

Tillbaka