E-Post


Kontakta webmaster


 

www.lars-kamel.se

Här är några bilder jag tog av de modeller som visades i Stadshusets informationsavdelning:

En ordentlig titt på kolossens glas- och metallfasad. Lägg märke till den lilla modellmänniskan som står i utsiktsfönstret.

Kolossen uppskuren, så att man bland annat ser "stora" salen högst upp i byggnaden. Den "stora" sal som egentligen är ganska liten, så att kostnaden för monumentet inte skenar iväg alltför mycket. Vore det inte bättre att satsa på ett konsert- och kongresshus i stället för ett monument?

En närmare titt på den "stora" salen. Tillverkaren av modellen har varit realistisk nog att visa den ganska glest besatt. Som det kommer att bli i verkligheten, med andra ord.

Vad är det där? Är det en gigantisk tårtkartong? Är det ett utomjordiskt rymdskepp som har landat? Nej, det är Hartwigs monument. Det minns du väl? Det där monumentet som blev av i stället för ett fungerande konsert- och kongresshus.

Och den som flyger över det framtida Uppsala på låg höjd ser detta. Vore det föresten inte en bra idé att låta flygvapnet använda den som mål att träna precisionsbombning i tätorter på? Alltså när Fulkolossen väl har visat sig vara den odugliga konsert- och kongressanläggning alla intelligenta människor redan har insett att den kommer att bli.

Nu flyger vi på riktigt låg höjd över kolossens tak. Som synes är den försedd med en rejäl ränna för regnvatten.