E-Post


Kontakta webmaster


 

www.lars-kamel.se

Fotograf: Bo Gyllander/Uppsala kommun.

 

Detta är Britt Löfgren (v). Hon ställde gärna upp på att bygga Hartwigs monument och övertygade sitt parti att det var en bra idé. Hon är också kommunalråd med ansvar för, tro det eller ej, demokratifrågor och medborgardialog. Detta är helt klart ett fall av att sätta bocken till trädgårdsmästare. Som du kommer att se längre fram, har Lena Hartwig och de andra drivande politikerna totalt struntat i folkvilja och demokrati i denna fråga.

Britt Löfgren har uttalat att hon är för projekt Fulkolossen för att det skapar arbetstillfällen. De ansvariga för projektet beräknar att det behövs 19 stycken heltidsanställda för att sköta allt. Med en byggkostnad på 529 miljoner och en årlig kostnad på minst 50 miljoner kronor, kan vem som helst räkna ut att dessa 19 arbetstillfällen blir ovanligt dyra.

Den öststatssocialism som vänsterpartiet (då med tillägget kommunisterna) hyllade så länge den fanns, tyckte mycket om att bygga fula monument i stadskärnor. Man kunde ju ha hoppats att partiets omvändelse var mer än en läpparnas bekännelse. Tyvärr är det inte så. Det visas av projekt Fulkolossen, det visas av vänsterpartiets nya partiprogram, det visas av vilka som valdes in i partiets styrelse vid senaste partistämman, och det visas i en rad andra frågor.

Löfgren var den som fick rycka ut på insändarsidor och webbplatser och skälla på all de som klagade på det tilltänkta monumentet. De andra bakom projektet höll sig i stort sett borta från debatten. De hade ju inte något att säga, vilket visade sig när de väl försökte.

Lite kan man jämföra henne med Charles Darwins bulldog, Thomas Huxley, som fick rycka ut och ta debatterna med utvecklingslärans motståndare. Avgörande skillnader är dock att Huxley verkade för en god sak och hade sakargumenten på sin sida, till skillnad mot Löfgren.

Tillbaka